gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Roladki z mielonym i ogórkiem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Tak przygotowane roladki z mielonym i ogórkiem podaję jako danie główne na niedzielny obiad. Polecam - są pyszne.

Roladki z mielonym i ogórkiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Roladki z mielonym i ogórkiem

 

  • 1 kg karkówki
  • 500 gram mięsa mielonego
  • przyprawa do wieprzowiny
  • 1 łyżka majeranku
  • papryka ostra
  • sól
  • pieprz
  • musztarda
  • 1 jajko
  • 2 łyżki kaszki manny
  • 4-5 ogórków kiszonych
  • tłuszcz do smażenia
  • 1-2 cebule

Sposób przygotowania:

Roladki z mielonym i ogórkiem
Karkówkę kroimy w plastry i cienko rozbijamy tłuczkiem. Posypujemy przyprawą do wieprzowiny, solą i pieprzem. Następnie jedną stronę smarujemy musztardą. Mięso mielone przekładamy do miski, dodajemy jajko, kaszkę manną i przyprawy: sól, pieprz, ostrą paprykę i majeranek. Całość dokładnie wyrabiamy. Mielone wykładamy na plastry karkówki, rozsmarowujemy i układamy połówki ogórka oraz kawałek cebuli. Po czym ciasno zwijamy w rulon (można związać nitka lub spiąć wykałaczką) i smażymy do miękkości pod przykryciem.
Roladki z mielonym i ogórkiem
Karkówkę kroimy w plastry i cienko rozbijamy tłuczkiem.
Roladki z mielonym i ogórkiem
Plastry posypujemy przyprawą do wieprzowiny, solą i pieprzem. Następnie jedną stronę smarujemy musztardą.
Roladki z mielonym i ogórkiem
Na plastrach karkówki rozsmarowujemy mielone i układamy ogórek oraz cebulę.
Roladki z mielonym i ogórkiem
Po czym ciasno zwijamy w rulon (można związać nitka lub spiąć wykałaczką) i smażymy do miękkości pod przykryciem.