Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Roladki z mięsa mielonego w panierce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Roladki z mięsa mielonego nadziewane wędzonym topionym serem.

Roladki z mięsa mielonego w panierce Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Roladki z mięsa mielonego w panierce

 

  • 30 dkg mięsa mielonego wieprzowego
  • 3 łyżki przyprawy do zup w płynie
  • pieprz do smaku
  • 2 jajka
  • bułka tarta
  • mąka pszenna do obtoczenia
  • 1/2 cebuli
  • 10 dkg sera wędzonego topionego
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Roladki z mięsa mielonego w panierce
Do mięsa (użyłam zmielonej szynki wieprzowej) dodać pokrojoną w kostkę cebulę, 1 jajko, przyprawę w płynie, pieprz i 3 łyżki bułki tartej. Wszystko dokładnie wymieszać. Ser pokroić na 4 kawałki. Mięsną masę podzielić na 4 części. Każdą część mięsa rozpłaszczyć w dłoniach, na każdej ułożyć po kawałku sera. Uformować roladki. Drugie jajko dokładnie rozbełtać. Nadziane roladki obtaczać w mące, zamaczać w jajku, a następnie obtaczać w bułce tartej. Na patelni rozgrzać olej. Kłaść na niego roladki w panierce i smażyć je na rumiano z każdej strony.
Roladki z mięsa mielonego w panierce
Mięso mielone z dodatkiem jajka bułki tartej cebuli i przypraw.
Roladki z mięsa mielonego w panierce
Kawałki sera ułożone na spłaszczonym mięsie.
Roladki z mięsa mielonego w panierce
Uformowane roladki w panierce położone na rozgrzany na patelni olej.