mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Roladki z mięsa mielonego z serem żółym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Pyszny, szybki i niedrogi sposób na obiad:)

Roladki z mięsa mielonego z serem żółym

Składniki:

Roladki z mięsa mielonego z serem żółym

 

Sposób przygotowania:

Roladki z mięsa mielonego z serem żółym
Mięso mielone przekładam do miski. Cebulkę obieram i drobniutko siekam. Dodaję jajko, posiekaną cebulkę i bułkę tartą, mieszam. Doprawiam mięsną masę do smaku solą, pieprzem i słodką papryką. Ser żółty kroję w niewielkie słupki. Masę mięsną dzielę na 6-8 części, lepię z każdej kulkę, rozpłaszczam i kładę słupek sera, zalepiam go dokładnie, tak aby ser nie wypłynął w czasie smażenia. Formuję podłużne kotleciki. Panieruję w bułce tartej. Smażę na rozgrzanym oleju na patelni z każdej strony na ciemnozłoty kolor.