Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Roladki z mięsa mielonego ze szparagami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Roladki z mięsa mielonego ze szparagami, papryką i szpinakiem są bardzo smaczne i efektownie wyglądają.

Roladki z mięsa mielonego ze szparagami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Roladki z mięsa mielonego ze szparagami

 

Sposób przygotowania:

Roladki z mięsa mielonego ze szparagami
Cebulę drobno posiekać i zeszklić na łyżce oleju, ostudzić. Szparagi obrać i blanszować 3-4 minuty w osolonej wodzie z dodatkiem odrobiny cukru, wyjąć z wody, ostudzić. Szpinak podsmażyć na rozgrzanym maśle, przyprawić do smaku solą, pieprzem i czosnkiem, ostudzić. Mielone mięso włożyć do miski, dodać cebulę, jajko, bułkę tartą, doprawić do smaku solą i pieprzem, dokładnie wyrobić. Z masy mięsnej formować placuszki, układać po pół szparagi, łyżce szpinaku i kawałku papryki. Dokładnie zlepić, obtoczyć w płatkach kukurydzianych i smażyć ze wszystkich stron na rozgrzanym oleju. Usmażone osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.
Roladki z mięsa mielonego ze szparagami
Do mielonego mięsa dodać jajko cebulę i przyprawy
Roladki z mięsa mielonego ze szparagami
Z mięsa formować placuszki ułożyć przygotowane dodatki
Roladki z mięsa mielonego ze szparagami
Formować roladki i obtaczać w płatkach kukurydzianych
Roladki z mięsa mielonego ze szparagami
Rumienić ze wszystkich stron na rozgrzanym oleju