Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Roladki z mięsa wołowego

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Roladki z mięsa wołowego wymagają dość dużo pracy ale warto je zrobić, są pyszne.

Roladki z mięsa wołowego

Składniki:

Roladki z mięsa wołowego

 

  • 0,5 kg pieczeni wołowej,
  • 1 ząbek czosnku,
  • pieprz,
  • sól,
  • 2 łyżki musztardy,
  • 10 dag wędzonego boczku,
  • 1 marchewka,
  • 2 ogórki kiszone,
  • 1 cebula,
  • 1 kostka bulionowa

 

Sposób przygotowania:

Roladki z mięsa wołowego
Cebulę, boczek, ogórki i marchewkę pokroić w kostkę. Mięso umyć, osuszyć pokroić w plastry, w poprzek włókien. Rozbić na cienkie płaty przez folię spożywczą. Natrzeć, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, oprószyć solą i pieprzem. Każdy rozbity płat mięsa posmarować musztardą, nałożyć pokrojone w kostkę warzywa i zwinąć ciasno w rulon. Spiąć wykałaczkami lub zawinąć bawełnianą nicią kuchenną. Przygotowane roladki ułożyć w brytfannie i włożyć do nagrzanego piekarnika i zrumienić. Z zimnych roladek usunąć nitki lub wykałaczki, włożyć do rondelka, podlać gorącą wodą wymieszaną z kostką bulionową i dusić pod przykryciem do miękkości.

Tagi:

mięsa danie