Jadwiga Górka

Jadwiga Górka

Starszy Kucharz
[Przepisów: 28]

Roladki z mortadeli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Bardzo sycąca i smaczna potrawa. Doskonała na ciepłą kolację.

Roladki z mortadeli

Składniki:

Roladki z mortadeli

 

Sposób przygotowania:

Roladki z mortadeli
Aby przygotować roladki z mortadeli należy: papryki przekroić na krzyż. Usunąć pestki. Po jednej cząstce papryki w każdym kolorze pokroić w paseczki. Pozostałe pociąć na kawałki. Plastry mortadeli oprószyć mieloną papryką. Na każdym kawałku położyć po kilka pasków papryki. Wędlinę zwinąć, spiąć. Smażyć około 5 minut na łyżce oleju. Podlać bulionem i gotować 10 minut. Cebule grubo posiekać, zeszklić na pozostałym oleju. Dołożyć kawałki papryki. Podlać odrobiną wody. Dusić 4 minuty. Przyprawić solą i pieprzem. Roladki podawać z duszoną papryką.