PaniMISIOWA

PaniMISIOWA

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 286]

Roladki z nadzieniem pieczarkowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Szybkie i bardzo smaczne roladki w duchu świątecznym!

Roladki z nadzieniem pieczarkowym Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Roladki z nadzieniem pieczarkowym

 

  • Roladki z nadzieniem pieczarkowym
  • 20 plastrów szynki konserwowej
  • 2 jajka
  • 1 łyżeczka czubata majonezu
  • 400g pieczarek
  • 1 mała cebula
  • Sól, pieprz
  • Olej do smażenia

 

 

 

Sposób przygotowania:

Roladki z nadzieniem pieczarkowym
Pieczarki obieramy, myjemy i kroimy w plasterki. Podsmażamy na oleju razem z cebulą pokrojoną w piórka. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Jajka gotujemy na twardo. Pieczarki i jajka siekamy (możemy użyć rozdrabniacza), a następnie mieszamy z łyżką majonezu. Na krótszym brzegu szynki układamy wałeczek nadzienia i rolujemy. Podajemy przyozdobione pietruszką.
Roladki z nadzieniem pieczarkowym
Połączenie szynki i pieczarek doskonale się sprawdziło.
Roladki z nadzieniem pieczarkowym
Po świętach wszystkie naczynia zmywał Fairy :-)