aneta8185

aneta8185

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 517]

Roladki z ogórkiem, pieczarkami i serem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Jako dodatek do ziemniaków wymyśliłam roladki z fileta z pieczarkami, serem i ogórkiem konserwowym. Wyszły bardzo ciekawe w smaku : delikatny filet w połączeniu z kwaskowym ogórkiem. Polecam dla osób które nie boją się eksperymentować.

Roladki z ogórkiem, pieczarkami i serem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Roladki z ogórkiem, pieczarkami i serem

 

 

Sposób przygotowania:

Roladki z ogórkiem, pieczarkami i serem
Filety myjemy i osuszamy. Kroimy na pół i mocno rozbijamy. Przyprawiamy solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka. Na każdym filecie układamy po plastrze sera żółtego. Następnie obrane i pokrojone w plasterki pieczarki (ja miałam mrożone). Ogóreczki obieramy ze skórki i układamy na pieczarkach. Delikatnie, ale dokładnie zwijamy nasze roladki. Panierujemy je najpierw w mące. Następnie w roztrzepanym jajku, a następnie w bułce tartej. Tak przygotowane roladki smażymy z każdej strony na rozgrzanym oleju na patelni.Podajemy ciepłe jako dodatek do drugiego dania.
Roladki z ogórkiem, pieczarkami i serem
Fileta rozbijamy i przyprawiamy solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka.
Roladki z ogórkiem, pieczarkami i serem
Na każdym układamy plaster sera, pieczarki i obranego ogóreczka.
Roladki z ogórkiem, pieczarkami i serem
Delikatnie zwijamy roladki. Panierujemy w mące, jajku i bułce tartej.
Roladki z ogórkiem, pieczarkami i serem
Smażymy na małej ilości oleju na rumiano z każdej strony.