iskierka.ag

iskierka.ag

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 682]

Roladki z pangi

  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Bardzo lubię dania faszerowane. Dzięki temu zyskują nawy smak i wymiar. A także piękny inny wygląd.

Roladki z pangi

Składniki:

Roladki z pangi

 

  • 1/2 filetów z pangi,
  • 2 pory (białe części),
  • 6 łyżek masła,
  • 3 łyżki posiekanych ziół (natki, koperku, bazylii),
  • 6 łyżek czerwonego wina,
  • sól,
  • pieprz,
  • 1 cytryna.

Sposób przygotowania:

Roladki z pangi
Filety należy posolić, popieprzyć, odstawić. Masło należy wymieszać z ziołami oraz pokrojonym porem, następnie farsz wyłożyć na porach i zwinąć, spiąć wykałaczką. Roladki należy ułożyć w naczyniu żaroodpornym, polewamy winem, sokiem z cytryny, przykrywamy folią aluminiową i zapiekamy około 30 min. w temp. 160 stopni.

Tagi:

zioła