Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Roladki z papryką i szparagami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Roladki z mięsa wieprzowego z dodatkiem warzyw i kabanosa są bardzo smaczne i łatwe do przygotowania.

Roladki z papryką i szparagami

Składniki:

Roladki z papryką i szparagami

 

Sposób przygotowania:

Roladki z papryką i szparagami

ETAP 1:

Roladki z papryką i szparagami
Rozbite mięso przyprawić i posmarować tartym chrzanem.

Umyte mięso osuszyć, zbić tłuczkiem przez folię na cienkie płaty, oprószyć solą i pieprzem, posmarować chrzanem.

ETAP 2:

Roladki z papryką i szparagami
Na płatach miesa ułożyć przygotowane składniki.

Następnie posypać posiekaną natką pietruszki, ułożyć po kawałku kabanosa, papryki i obranej szparagi.

ETAP 3:

Roladki z papryką i szparagami
Nadzienie dokładnie zawinąć miesem i zawiązać nitką.

Dokładnie zwinąć w roladki, zawiązać nicią kuchenną.

ETAP 4:

Roladki z papryką i szparagami
Przygotowane roladki zrumienić na patelni z rozgrzanym olejem.

Zrumienić ze wszystkich stron na rozgrzanym oleju.

ETAP 5:

Roladki z papryką i szparagami

Rumiane roladki przełożyć do rondla, podlać szklanką wody, dodać liście laurowe, angielskie ziele, odrobinę soli, pieprzu i sosu sojowego. Przykryć i dusić do miękkości.

Z wywaru mięsnego można przygotować sos.

Łyżkę mąki wymieszać z odrobiną wody lub śmietanki, połączyć z wywarem, zagotować.