malgosia2661

malgosia2661

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 571]

Roladki z pastą makrelową

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pastą smarujemy plastry mięsa i zwijamy. Panierujemy w mące i smażymy na złoto na małym ogniu z każdej strony przez 20 minut.

Roladki z pastą makrelową

Składniki:

Roladki z pastą makrelową

 

Sposób przygotowania:

Roladki z pastą makrelową
Schab kroimy w plastry i rozbijamy młotkiem, solimy, pieprzymy, odstawiamy. Z makreli usuwamy skórę i ości, następnie rozgniatamy widelcem z majonezem, odrobiną soli i pieprzu. Kalarepę drobno kroimy, przesmażamy. Pomidory parzymy i zdejmujemy skórkę, łyżką wyjmujemy ziarna, kroimy w kostkę, koper siekamy. Mieszamy makrelę, pomidory, kalarepę oraz koper.

Tagi:

schab