Ilonar2301

Ilonar2301

Złoty Ekspert
[Przepisów: 744]

Roladki z piersi kurczaka

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

W sam raz na niedzielny obiad. Takie roladki wbrew pozorom nie są wcale czasochłonne, a zasmakują każdemu.

Roladki z piersi kurczaka

Składniki:

Roladki z piersi kurczaka

 

  • 1 sztuka pierś z kurczaka,
  • do smaku Sól,
  • do smaku pieprz czarny mielony Prymat,
  • 3 sztuki ogórki korniszony,
  • 3 kawałki papryka konserwowa,
  • do smaku przyprawa do mięsa wieprzowego Prymat,
  • 2 sztuki jajka,
  • 1 szklanka bułka tarta,
  • olej do smażenia,
  • 20 dag ser żółty,
  • 20 dag szynka,
  • 2-3 łyżki musztarda

 

Sposób przygotowania:

Roladki z piersi kurczaka
Pierś z kurczaka pokroić na plasterki. Każdy z plasterków rozbić, oprószyć solą, pieprzem i przyprawą do wieprzowiny. Na plastrach piersi rozsmarować musztardę, następnie ułożyć plasterek szynki, sera żółtego, na środku ułożyć ćwiartkę lub połówkę ogórka i pasek papryki konserwowej. Plastry piersi zwinąć w roladkę, spiąć wykałaczką, panierować w jajku i bułce tartej. Roladki smażyć na rozgrzanym tłuszczu z każdej strony na złoty kolor. Następnie układać w naczyniu żaroodpornym i zapiec przez kilka minut w nagrzanym piekarniku.