aniol1984

aniol1984

Kucharz
[Przepisów: 14]

Roladki z polędwicy wołowej ze szparagam

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Roladki najlepiej smakują z sosem pieczeniowym i ziemniakami

Roladki z polędwicy wołowej ze szparagam

Składniki:

Roladki z polędwicy wołowej ze szparagam

 

  • 1/2 kg polędwicy wołowej
  • 20 dkg szparagów konserwowych /białe lub zielone/
  • 4 dkg wędzonego boczku
  • 1 średnia cebula
  • 1 łyżka musztardy
  • olej do smażenia,
  • sól, pieprz
  • papryka,
  • wykałaczki lub nici bawełniane

Sposób przygotowania:

Roladki z polędwicy wołowej ze szparagam
Polędwicę należy dokładnie umyć pod bieżącą zimną wodą. Następnie pokroić polędwicę na plastry grube tak na 1 cm. Z obu stron rozbić, posolić. Posypać pieprzem i papryką. Kolenie obrać cebulę i posiekać. Boczek pokroić w drobną kostkę. Szparagi osączyć. Plastry mięsa smarować musztardą. Posypać pokrojoną cebulkę i boczek. Położyć 2 lub 3 szparagi. Spiąć wykałaczką lub obwiązać nicią białą. Smażyć na rozgrzanym oleju około 5 min.Często obracać, aby się nie przypaliły.

Tagi:

szparagi