Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Roladki z sałatą i ze szczypiorkiem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Tak przygotowane mięso jest niskokaloryczne, a zarazem bardzo smaczne i zdrowe.

Roladki z sałatą i ze szczypiorkiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Roladki z sałatą i ze szczypiorkiem

 

  • 0,5 piersi z kurczaka
  • 0,5 sałaty
  • pęczek szczypiorku
  • przyprawy

Sposób przygotowania:

Roladki z sałatą i ze szczypiorkiem
Pierś z kurczaka przecinamy wzdłuż na 2 szerokie filety, lekko rozbijamy tłuczkiem i nacieramy przyprawami – solą i pieprzem. Liście sałaty dokładnie myjemy, odciskamy i rwiemy na mniejsze kawałki – układamy obficie na mięsie. Szczypiorek drobno siekamy i posypujemy na sałacie – solimy i pieprzymy. Roladki bardzo ściśle zwijamy. Ucinamy prostokątne kawałki foli spożywczej i zawijamy w nią roladki, a boki zawiązujemy nitką. W garnku nastawiamy wodę, kiedy zacznie wrzeć wrzucamy roladki i gotujemy na wolnym ogniu przez 30 minut. Wyjmujemy z wody, rozcinamy folię i podajemy do obiadu.
Roladki z sałatą i ze szczypiorkiem
Pierś z kurczaka przecinamy wzdłuż na 2 szerokie filety
Roladki z sałatą i ze szczypiorkiem
nacieramy przyprawami – solą i pieprzem.
Roladki z sałatą i ze szczypiorkiem
Liście sałaty dokładnie myjemy, odciskamy i rwiemy na mniejsze kawałki – układamy obficie na mięsie
Roladki z sałatą i ze szczypiorkiem
Ucinamy prostokątne kawałki foli spożywczej i zawijamy w nią roladki