Danusia19671

Danusia19671

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1432]

Roladki z serem i zieleniną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Szybki i smaczny pomysł na niedzielny obiad. Możemy przygotować takie roladki bez zieleniny jak ktoś nie lubi .

Roladki z serem i zieleniną Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Roladki z serem i zieleniną

panierka

do smażenia

  • tłuszcz

farsz

  • natka pietruszki
  • koperek
  • ser żółty - 4 słupki

 

  • filet drobiowy - 1 podwójny
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Roladki z serem i zieleniną
Filety drobiowe umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym, podzielić na 4 porcje. Następnie dobrze rozbić mięso, oprószyć solą i pieprzem. Natkę pietruszki i koperek opłukać, osuszyć.

Na każdym filecie układać natkę pietruszki i koperku, oraz słupki sera. Zwijać roladki, panierować w mące , zanurzać w jajku roztrzepanym ze szczyptą soli i pieprzu. Obtaczać w tartej bułce.

Rozgrzać tłuszcz na patelni, smażyć roladki z obu stron na złoty kolor. Smacznego !
Roladki z serem i zieleniną
Filety rozbite oprószone solą i pieprzem nałożony został słupek sera
Roladki z serem i zieleniną
Natka pietruszki i koperek opłukany osączony i ułożony na serze
Roladki z serem i zieleniną
Filet z serem i zioeleniną został zwinięty w roladkę
Roladki z serem i zieleniną
Obtoczona roladka w mące jajku i tartej bułce podczas smażenia