Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Roladki z serkiem topionym i papryką

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Smaczne roladki z papryką, szynką i serkiem topionym.

Roladki z serkiem topionym i papryką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Roladki z serkiem topionym i papryką

 

  • 3 kotlety ze schabu
  • 50g serka topionego śmietankowego
  • 3 plastry ulubinej szynki
  • 1/2 papryki czerwonej
  • pryprawa do mięs Knorr
  • pieprz
  • jajko
  • bułka tarta

 

 

Sposób przygotowania:

Roladki z serkiem topionym i papryką
Kotlety rozbić cienko tłuczkiem, oprószyć przyprawą do mięs i pieprzem. Na wierzch ułożyć plaster szynki, kawałek serka topionego i kawałek umytej papryki (radzę ułożyć paprykę i serek przy brzegu, a nie tak jak na zdjęciu na środku). Całość zwinąć w roladkę. Jajko rozmącić na talerzu, zamoczyć roladki i panierować je w bułce tartej. Roladki smażyć na wolnym ogniu często odwracając. (Niestety, może być tak, że część serka wypłynie z roladki.)
Roladki z serkiem topionym i papryką
Kotlety ze schabu dosć cienko rozbić tłuczkiem.
Roladki z serkiem topionym i papryką
Na mięsie ułożyć plaster szynki, kawałek serka i papryki.
Roladki z serkiem topionym i papryką
Roladki obtoczyć w jajku i bułce tartej
Roladki z serkiem topionym i papryką
Smażyć na złoto często odwracając na inne strony.