PaniMISIOWA

PaniMISIOWA

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 286]

Roladki z szynki nadziewane pastą jajeczną

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Pomysł na roladki z szynki, które idealnie sprawdzą się na wielkanocnym śniadaniu. Można je też nadziać sałatką warzywną.

Roladki z szynki nadziewane pastą jajeczną Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Roladki z szynki nadziewane pastą jajeczną

 

  • 6 plasterków szynki
  • 2 jajka
  • 1 łyżka majonezu
  • 1/2 łyżeczki chrzanu
  • sól
  • pieprz
  • 300ml bulionu drobiowego
  • 1 łyżeczka żelatyny

Sposób przygotowania:

Roladki z szynki nadziewane pastą jajeczną
Jajka gotujemy na twardo i pozostawiamy do wystygnięcia. Obieramy i ugniatamy widelcem na pastę z majonezem i chrzanem. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Na każdym plasterku szynki układamy porcję pasty i zawijamy w ruloniki. Roladki układamy w miseczce i ozdabiamy koperkiem lub innymi ziołami. Bulion podgrzewamy i dodajemy żelatynę. Chwilę przestudzamy i zalewamy roladki. Wstawiamy do lodówki do czasu i podajemy, gdy żelatyna stężeje.
Roladki z szynki nadziewane pastą jajeczną
Etap 1 Do roladek użyłam szynki konserwowej
Roladki z szynki nadziewane pastą jajeczną
Etap 2 Do dekoracji można użyć świeżych ziół
Roladki z szynki nadziewane pastą jajeczną
Etap 3 Roladki są gotowe do zjedzenia po stężeniu żelatyny