Ela Dz

Ela Dz

Złoty Ekspert
[Przepisów: 730]

Roladki z topionym serkiem i smażoną cebulką

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Smażona cebulka świetnie nadaj się do farszu. Ten gotowy produkt nadaje mięsu wyraźnego smaku.

Roladki z topionym serkiem  i smażoną cebulką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Roladki z topionym serkiem i smażoną cebulką

 

 

Sposób przygotowania:

Roladki z topionym serkiem i smażoną cebulką
Kotlety rozbijamy na cienkie płaty. Oprószamy pieprzem i smarujemy 1/3 serka. Na takie mięso wykładamy smażoną cebulkę. Ilość jest zależna od wielkości kotleta. Należy pamiętać, że brzegi mają za siebie zajść, a szorstka cebula nie może poprzecinać cienkiego mięsa. Jeśli brzegi nam nie chcą przylegać, możemy sobie pomóc wykałaczkami. Jajko, mleko, odrobina soli i pieprzu mieszamy razem, a następnie panierujemy roladki. Jeszcze w tartej bułce i smażymy na rumiano. Po wyjściu dajemy im chwilę aby odpoczęły pory się zamkną, a mięso zostanie soczyste.
Roladki z topionym serkiem  i smażoną cebulką
Mięso rozbijamy na cienki płat, należy uważać aby go nie poprzecinać.
Roladki z topionym serkiem  i smażoną cebulką
Smarujemy serkiem, odrobina czarnego pieprzu i smażona cebulka.
Roladki z topionym serkiem  i smażoną cebulką
Zaczynając od węższych brzegów zwijamy roladki.
Roladki z topionym serkiem  i smażoną cebulką
Panierujemy w jajku z mlekiem, a następnie w bułce tartej.

Tagi:

jajko tarta jajka