lemieszek1@wp.pl

lemieszek1@wp.pl

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 163]

Roladki ze schabu z boczkiem i papryką

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Roladki ze schabu to ciekawy pomysł na obiad Danie to serwuje również na przyjęciach i goście są zachwyceni.

Roladki ze schabu z boczkiem i papryką

Składniki:

Roladki ze schabu z boczkiem i papryką

 

  • 10 plastrów schabu
  • pół czerwonej papryki
  • 10 plastrów boczku wędzonego
  • sól, pieprz
  • przyprawa do mięsa
  • papryka ostra
  • czosnek granulowany
  • wykałaczki
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Roladki ze schabu z boczkiem i papryką
Schab myjemy i rozbijamy jak na normalne kotlety schabowe. Doprawiamy go przyprawami. paprykę myjemy i kroimy w paski. Boczek powinien być pokrojony w plastry. Na każdy kotlet kładziemy wzdłuż plaster boczku i w poprzek pasek papryki. Zwijamy roladki i spinamy wykałaczkami tak by się nie rozwaliły w trakcie smażenia. Smażymy je na średnim ogniu do momentu, aż będą rumiane. Danie podajemy z ziemniakami lub frytkami.