Strona główna Roladki ze schabu z porami

Roladki ze schabu z porami

Bahus

Srebrny Ekspert
Przepisy: 624
Roladki ze schabu z porami
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Podawać z ryżem ugotowanym na sypko.


trudność: średnie
czas:

Roladki ze schabu z porami - SKŁADNIKI:

  • 50 dag schabu bez kości
  • 8 plastrów surowej wędzonej szynki
  • 4 pory (białe części)
  • 100 ml jasnego piwa
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • sól, pieprz, sok z cytryny i przyprawa maggi do smaku

Roladki ze schabu z porami - PRZYGOTOWANIE:

Mięso pokroić na osiem plastrów. Lekko rozbić tłuczkiem. Posolić, popieprzyć i skropić sokiem z cytryny. Odstawić w chłodne miejsce na 25 min. Pory umyć i przekroić na pół. Na rozbite plastry mięsa położyć szynkę i porę. (porę przyciąć tak aby długością była równa szerokości plastra mięsa). Zawinąć. Spiąć wykałaczkami. Na patelni rozgrzać oliwę. Przesmażyć na niej roladki z wszystkich stron na złoty kolor. Przełożyć wraz z tłuszczem do rondla. Podlać piwem. Doprawić przyprawą maggi. Dusić na wolnym ogniu do miękkości mięsa (ok.30 min.) W razie potrzeby podlewać piwem.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Roladki ze schabu z porami  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Schab
Schabowe plastry na kapuście kiszonej Roladki schabowe nadziewane Schabowy pod pierzynką
Pieczony schab  nadziany żurawinową wkładką Majerankowy schabowy w chrupkiej panierce  Kotlety schabowe w panierce z chleba
Schab po bałkańsku Schab gotowany w warzywnym bulionie podany z sosem Piersi w schabie
Domowa mielonka z kawałkami schabu  Schab pieczony w cydrze Nadziany nietradycyjny schabowy

Redakcja Gotuje

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane