Strona główna Roladki ze schabu z porami

Roladki ze schabu z porami

Bahus - Przepis na: Roladki ze schabu z porami offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 624
Roladki ze schabu z porami
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Podawać z ryżem ugotowanym na sypko.


trudność: średne
czas:

Roladki ze schabu z porami - SKŁADNIKI:

  • 50 dag schabu bez kości
  • 8 plastrów surowej wędzonej szynki
  • 4 pory (białe części)
  • 100 ml jasnego piwa
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • sól, pieprz, sok z cytryny i przyprawa maggi do smaku

Roladki ze schabu z porami - PRZYGOTOWANIE:

Mięso pokroić na osiem plastrów. Lekko rozbić tłuczkiem. Posolić, popieprzyć i skropić sokiem z cytryny. Odstawić w chłodne miejsce na 25 min. Pory umyć i przekroić na pół. Na rozbite plastry mięsa położyć szynkę i porę. (porę przyciąć tak aby długością była równa szerokości plastra mięsa). Zawinąć. Spiąć wykałaczkami. Na patelni rozgrzać oliwę. Przesmażyć na niej roladki z wszystkich stron na złoty kolor. Przełożyć wraz z tłuszczem do rondla. Podlać piwem. Doprawić przyprawą maggi. Dusić na wolnym ogniu do miękkości mięsa (ok.30 min.) W razie potrzeby podlewać piwem.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Roladki ze schabu z porami  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Schab
Roladki ze schabu z bracówką i mozzarellą Schab zapiekany w kapuście z pomidorem Roladki schabowe z pieczarkami i cukinią
Najprostsza pieczeń ze schabu Niby gulasz z szaszłyka Schab faszerowany
Schab zapiekany z jabłkiem Rozsypany  szaszłyk z piekarnika Schabowy w płatkach owsianych z dodatkiem szałwii
Schabowy z wkładką Roladki schabowe z grzybami Schab z brzoskwinią duszony w jabłkowym soku

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Jakie grzyby lubisz najbardziej?

 
 Jakie grzyby lubisz najbardziej?

głosuj
 

Ostatnio komentowane