Strona główna Roladki ze schabu z porami

Roladki ze schabu z porami

Bahus - Przepis na: Roladki ze schabu z porami offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 624
Roladki ze schabu z porami
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Podawać z ryżem ugotowanym na sypko.


trudność: średne
czas:

Roladki ze schabu z porami - SKŁADNIKI:

  • 50 dag schabu bez kości
  • 8 plastrów surowej wędzonej szynki
  • 4 pory (białe części)
  • 100 ml jasnego piwa
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • sól, pieprz, sok z cytryny i przyprawa maggi do smaku

Roladki ze schabu z porami - PRZYGOTOWANIE:

Mięso pokroić na osiem plastrów. Lekko rozbić tłuczkiem. Posolić, popieprzyć i skropić sokiem z cytryny. Odstawić w chłodne miejsce na 25 min. Pory umyć i przekroić na pół. Na rozbite plastry mięsa położyć szynkę i porę. (porę przyciąć tak aby długością była równa szerokości plastra mięsa). Zawinąć. Spiąć wykałaczkami. Na patelni rozgrzać oliwę. Przesmażyć na niej roladki z wszystkich stron na złoty kolor. Przełożyć wraz z tłuszczem do rondla. Podlać piwem. Doprawić przyprawą maggi. Dusić na wolnym ogniu do miękkości mięsa (ok.30 min.) W razie potrzeby podlewać piwem.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Roladki ze schabu z porami  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Schab
Roladki schabowe nadziewane Schab pieczony do kanapek Schab pod jarmużową pierzynką
Schabowe falbanki Kotlety schabowe z papryką i dynią Schabik w śmietanowym sosie z podgrzybków
Duszone kawałki schabowe Bitki schabowe w sosie z suszonych borowików Schabowy z bazylią i suszonymi pomidorami
Kotlety schabowe z boczniakami i serem Pieczeń schabowa z kielbasą i marchewką Tradycyjny kotlet

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert online

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane