Di gotuje

Di gotuje

Złoty Ekspert
[Przepisów: 697]

Roladki ze szparagami marynowanymi - z sera i szynki

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
  • KALORIE: 150
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Taki roladki to świetna przekąska, która doskonale się sprawdzi nie tylko na przyjęciach. Super smakują w wersji solo, jak również z dowolnym sosem.

Roladki ze szparagami marynowanymi - z sera i szynki

Składniki:

Roladki ze szparagami marynowanymi - z sera i szynki

 

  • 1 słoiczek szparagów marynowanych
  • 20 plastrów sera
  • 20 plastrów szynki

Dodatkowo:

  • szczypiorek do związywania

Sposób przygotowania:

Roladki ze szparagami marynowanymi - z sera i szynki

Roladki:

Roladki ze szparagami marynowanymi - z sera i szynki
Najlepiej, aby składniki były dobrej jakości, bo to od nich zalezy smak roladek.

Szparagi należy wyjąć z zalewy.
Roladki można przygotować na dwa sposoby:
Kładąc ser, a na nim szynkę lub zaczynając od szynki i układając na niej ser.
Na brzegu dowolnej kombinacji należy ułożyć jednego szparaga.
Całość zrolować.

Związywanie:

Roladki ze szparagami marynowanymi - z sera i szynki
Dzięki związaniu szczypiorkiem roladki nie rozadną się.

Roladki związać szczypiorkiem - na kokardkę lub supełek.

Podanie:

Roladki ze szparagami marynowanymi - z sera i szynki
Roladki

Podawać krótko po przygotowaniu - z sosem lub bez.