lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Roladki ze szpinakiem i pieczarkami

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Roladki wyszły super smaczne a sól cytrynowa dodaje fajnego smaku .

Roladki ze szpinakiem i pieczarkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Roladki ze szpinakiem i pieczarkami

 

  • pierś z kurczaka 1 kg

 

 

 

 

  • curry indyjskie do smaku - do szpinaku dodajemy

 

  • sól morska cytrynowa do smaku do szpinaku dodajemy na końcu

 

  • suszone pomidory z czosnkiem i bazylią 5 łyżeczek -do szpinaku

 

 

  • kolorowe zioła do sałatek 2 łyżeczki dodajemy do smażonych pieczarek

 

  • ser gouda 10 plasterków

 

 

  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Roladki ze szpinakiem i pieczarkami
Szpinak umyj i osusz wrzuć na patelnie dodaj przyprawy i duś go mieszaj .Pokrój czosnek w plasterki albo go sprasuj i dodaj do szpinaku. Pieczarki pokrój w plasterki i dołóż do szpinaku podsmaż razem z ziołami kolorowymi do sałatek .Curry dodaj na samym końcu. Pierś z kurczak lekko rozbij , dopraw solą pieprzem , połóż ser na każdy plaster piersi, na to farsz szpinak owo-pieczarkowy . Zawijaj roladki . Maczaj w jaku i bułce tartej piecz z obu stron na rumiany kolor a potem podduś je z 30 minut.
Roladki ze szpinakiem i pieczarkami
Szpinak z plasterkami czosnku smaz na patelni dopraw
Roladki ze szpinakiem i pieczarkami
Do szpianku dodaj pokrojone pieczarki w plasterki dopraw ziołami do sałatek
Roladki ze szpinakiem i pieczarkami
Na każdy plaster piersi kładz plaster sera i farsz szpiankowo pieczarkowy
Roladki ze szpinakiem i pieczarkami
Obtocz w jajku i bułce tartej piecz z obu stron na rumiany kolor i podduś z 30 minut pod pokrywką