MP3-ka

MP3-ka

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 266]

Roladki ze szpinakiem i pomidorami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszne roladki, w sam raz na świąteczny obiad

Roladki ze szpinakiem i pomidorami Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Roladki ze szpinakiem i pomidorami

 

 

  • sos serowy: kawałek goudy, serek topiony śmietankowy, odrobina wody, łyżeczka masła, mała śmietana 12%

Sposób przygotowania:

Roladki ze szpinakiem i pomidorami
Umytą pierś dzielimy na dwie części. Przekrawamy prawie do samego końca, rozkładamy - powstanie "motyl". Z jednej strony przyprawiamy pieprzem i wegetą, z drugiej ziołami i przyprawą do kurczaka - ubijamy. Umyty szpinak, i suszone pomidory wrzucamy na patelnię, dodajemy oliwę, czosnek odrobinę wody - i dusimy. Na stronę z ziołami dodajemy gotowy szpinak i pomidory. Robimy roladkę, zawijamy w folię aluminiową. Z drugą roladką robimy to samo. Roladki wrzucamy na osoloną gotującą wodę - gotujemy 45 minut, lub pieczemy w piekarniku ok 60 minut w temperaturze 180 stopni. Sos serowy; do rondelka z odrobiną wody dodajemy masło, ser ( w kawałkach, lub starty na tarce), serek topiony - mieszamy aż do rozpuszczenia. Na koniec dodajemy kubek śmietany i zioła prowansalskie, znów mieszamy. Jeśli powstaną grudki, sos można przetrzeć przez sitko, i dopiero później dodać zioła
Roladki ze szpinakiem i pomidorami
Etap 1