alaaa

alaaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 654]

Rolady nadziewane marchewką i brokułami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Ciągle wymyślamy nowe nadzienia do mięs.Proponuję moją wersję.

Rolady nadziewane marchewką i brokułami

Składniki:

Rolady nadziewane marchewką i brokułami

 

  • 4 szt pierś z kury,
  • 1 szt brokuł,
  • 1 szt marchewki bobaski(mrożone,
  • do smaku Sól,
  • do smaku pieprz biały Prymat,
  • do panierowania jajko,
  • do panierowania bułka tarta,
  • do smażenia olej

Sposób przygotowania:

Rolady nadziewane marchewką i brokułami
Piersi z kurczaka oczyścić, umyć,osuszyć i podzielić na dwie części.Rozbić mięso i doprawić do smaku solą i pieprzem. Brokuł podzielić na małe różyczki i ugotować al dente. Marchewki ugotować w lekko osolonej wodzie do miękkości. Na każdym kawałku mięsa ułożyć po 4-5 marchewek, różyczce brokułu i zwinąć w formie rolady .Gotowe rolady panierować w rozbełtanym jajku i bułce tartej. Smażyć na gorącym oleju z wszystkich stron.