anulkadh

anulkadh

Złoty Ekspert
[Przepisów: 679]

Rolady schabowe z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Bardzo pyszne i delikatnie w smaku rolady dla osób którym znudził się już zwykły kotlet schabowy polecam.

Rolady schabowe z pieczarkami

Składniki:

Rolady schabowe z pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Rolady schabowe z pieczarkami
Schab umyć i osuszyć, pokroić na plastry i bardzo cienko rozbić nie dziurawiąc mięsa.

Pieczarki umyć i obrać . Pokroić na plastry cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę.

Cebulę i pieczarki udusić na maśle i doprawić.

Na każdy plaster schabu ułożyć zimny farsz i zwinąć w rolady.

Opanierować w roztrzepanym jajku i obtoczyć w bułce tartej. Smażyć na złoty kolor.

Tagi:

tarta schab