malwina1808

malwina1808

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 167]

Rolady wołowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Smaczne, aromatyczne rolady.

Rolady wołowe

Składniki:

Rolady wołowe

 

Sposób przygotowania:

Rolady wołowe
Mięso oczyść, cienko rozbij. Oprósz solą i pieprzem.
Cebulę oczyść, pokrój w pół księżyce.
Ogórek przekrój na cztery słupki.
Na każdym płacie mięsa rozłóż plasterek wędzonego boczku, następnie połóż cebulę i po jednym słupku ogórka.
Zwiń w roladę, zepnij wykałaczką. Zarumień na rozgrzanym oleju.
Podlej jedną szklanką wody. Duś do miękkości ok 60minut.
Sos zagęść zawiesiną z wody i mąki.