Rolady wołowe

wedith1 - Przepis na: Rolady wołowe offline

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 300
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Rolady wołowe
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 5

Rolady troszkę inaczej, bardzo sycące, ryż zwiększy objętość rolady ...


trudność: łatwe
czas:

Rolady wołowe - SKŁADNIKI:

  • Składniki na 4 rolady:
  • 4 plastry miesa wołowego (może być wieprzowe np szynka)
  • pół marchewki
  • 1 mała cebula czerwona
  • 4 łyżeczki ryżu
  • 10dag boczku
  • 2 małe ogórki kiszone
  • 2 łyżeczki musztardy
  • sól, pieprz, olej
  • 2 łyżeczki papryki słodkiej w proszku
  • łyżka przyprawy do gulaszu
  • 1 ziele angielski, 1 liść laurowy
  • 1 łyżka vegety
  • nici
  • DO SOSU:
  • łyżka mąki
  • 1/4 szkl śmietanki 18%
  • woda

Rolady wołowe - PRZYGOTOWANIE:

Płaty mięsa rozbijamy tłuczkiem, przyprawiamy solą, pieprzem, smarujemy z jednej strony musztardą. Boczek, cebulę, ogórki i marchew kroimy w kostkę, układamy na mięso, posypujemy po łyżeczce ryżu. Mięso składamy na pół, owijamy dokładnie nitką.
Tak przygotowane rolady smażymy na oleju na małym ogniu, przyprawiamy papryką , vegetą, przyprawą do gulaszu. Jak mięso zacznie się przypiekać odsączamy nadmiar oleju , polewamy wodą, dodajemy ziele i liść laurowy i dusimy do miękkości mięsa (cały czas dolewając wodę) Wyjmujemy mięso, zostawiamy sos, zagęszczamy mąką i śmietanką , wkładamy z powrotem mięso (gotujemy chwilkę) i gotowe!!!!


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Rolady wołowe (strona 1 z 1)  
Sarenka

Sarenka
offline

2010-04-06 18:05
Bardzo lubie wolowinke, a tutaj znalazlam ciekawy przepis! Ze tez wczesniej go niezauwazylam. Bardzo fajny, do ulubionych!
Skomentuj
Oceń:
0
Jojo

Jojo
offline

2010-04-07 11:04
Bardzo fajny przepis :)
Skomentuj
Oceń:
0
eli_555

eli_555
offline

2010-04-07 12:18
Fajne te rolady.5 i do ulubionych.
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Wołowina
Strogonow z sosem worcestershire Mielone zraziki nadziewane porem i papryką Szponder w sosie chrzanowym
Zupa gulaszowa z jabłkiem, cukinią i całą resztą Wołowina w winie i pieprzu  Sezonowe leczo z wołowiną
Gulasz tatarski Gołąbki wołowe z dodatkiem kardamonu  Rozbef wołowy w sosie chimichurri
Pieczeń rzymska z jajkiem podpiekana w sosie pomid Papryka faszerowana na ostro Wołowe zawijańce w pomidorach gotowane na parze

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane