anulkadh

anulkadh

Złoty Ekspert
[Przepisów: 679]

Rolady wołowe w sosie

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Rolady wołowe idealnie pasują na uroczystości jako wspaniały obiad ale może je również przygotować na niedzielny obiad.

Rolady wołowe w sosie

Składniki:

Rolady wołowe w sosie

 

  • 1 kg mięsa wołowego na rolady
  • 400 g mięsa mielonego
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 słupki marynowanej papryki
  • 3 ogórki konserwowe
  • 2 łyżki musztardy
  • 400 ml bulionu
  • sól
  • Pieprz

Sposób przygotowania:

Rolady wołowe w sosie
Mięso umyć i osuszyć, pokroić na plastry około 2 cm. Bardzo dokładnie rozbić tłuczkiem do mięsa aby powstał cienki i duży płat mięsa, każdy plaster posmarować musztardą, i opruszyć solą i pieprzem.

Mięso mielone włożyć do miski, dodać pokrojoną w kostkę marynowaną paprykę i ogórki. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i drobno pokroić cebulę.Doprawić do smaku i wymieszać.

Na każdy plaster mięsa nakładać farsz i zwinąć rolady. Każdą spiąć wykałaczką .

Olej rozgrzać i ułożyć rolady dobrze obsmażyć z której strony, dusić około 40 minut często podlewać bulionem i odwracać rolady.

Tagi:

mięso