Strona główna Rolady z modrą kapustą

Rolady z modrą kapustą

Dania, Kapusta, Rolady « poprzedni | następny »
ewelinuśka - Przepis na: Rolady z modrą kapustą offline

Szef Kuchni
Przepisy: 90
Rolady z modrą kapustą
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Przygotowanie: 30 minut, Duszenie: 40-45 minut.


trudność: średne
czas:

Rolady z modrą kapustą - SKŁADNIKI:

  • ROLADY:
  • 60 dag chudej wołowiny
  • 4 plastry wędzonego chudego boczku
  • cebula
  • 2 ogórki kiszone
  • 2 łyżki musztardy
  • łyżka mąki
  • 1/2 szklanki gęstej śmietany
  • szklanka bulionu warzywnego z kostki
  • listek laurowy
  • 3 łyżki oleju
  • sól
  • pieprz
  • MODRA KAPUSTA:
  • 1 kg czerwonej kapusty
  • cebula
  • 15 dag wędzonego boczku
  • 1-2 łyżki soku z cytryny
  • cukier
  • sól
  • pieprz

Rolady z modrą kapustą - PRZYGOTOWANIE:

1) Rolady: mięso opłukać, lekko osuszyć, pokroić na 4 plastry. Cebulę obrać, pociąć w ćwiartki. Ogórki pokroić wzdłuż na połówki. 2) Plastry mięsa oprószyć solą oraz pieprzem, posmarować musztardą. Na każdym położyć plaster wędzonego boczku, ćwiartkę cebuli oraz kawałek ogórka. Zwinąć, obwiązać mocną nicią. 3) Na patelni rozgrzać olej. Rolady oprószyć mąką, włożyć na rozgrzany tłuszcz. Obsmażyć, przełożyć do rondla. Podlać gorącym bulionem, dodać listek laurowy. Dusić na małym ogniu do miękkości. 4) Do rondla dolać śmietanę, podgrzać, przyprawić do smaku solą i pieprzem. 5) Modra kapusta: kapustę opłukać, poszatkować. Zalać wodą, ugotować, odcedzić. Połówkę cebuli posiekać podsmażyć z pokrojonym w kostkę boczkiem. Dodać do kapusty wraz z posiekaną połówką surowej cebuli. Wymieszać, przyprawić solą, cukrem, sokiem z cytryny i pieprzem.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Rolady z modrą kapustą  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Dania
Pasztet z cukinii z papryką Bigos z prawdziwkami Lasagne z grillowanymi warzywami
Kąski kurczaka w słodko-kwaśno-ostrym sosie Śliwkowo-paprykowe pałki z kaszą gryczaną Zapiekanka z mięsa mielonego i ziemniaków
Makaron  z brokułami i łososiem Placki z kaszy gryczanej Leniwe kluski serowe
Ryżowa przekąska na ciepło Piersi w delikatnym sosie z kanią Makaron z borowikami i dynią

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Cały naród suszy jabłka Konkurs - Cały naród suszy jabłka

    Zapraszamy do konkursu! Pokażcie, jak kreatywnie wykorzystać suszone jabłka w przepisach kulinarnych. Do wygrania nowoczesne suszarki do owoców i grzybów oraz komplety gadżetów od firmy MPM.

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Jakie grzyby lubisz najbardziej?

 
 Jakie grzyby lubisz najbardziej?

głosuj
 

Ostatnio komentowane