Strona główna Rolady z modrą kapustą

Rolady z modrą kapustą

Dania, Kapusta, Rolady « poprzedni | następny »
ewelinuśka - Przepis na: Rolady z modrą kapustą offline

Szef Kuchni
Przepisy: 90
Rolady z modrą kapustą
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Przygotowanie: 30 minut, Duszenie: 40-45 minut.


trudność: średne
czas:

Rolady z modrą kapustą - SKŁADNIKI:

  • ROLADY:
  • 60 dag chudej wołowiny
  • 4 plastry wędzonego chudego boczku
  • cebula
  • 2 ogórki kiszone
  • 2 łyżki musztardy
  • łyżka mąki
  • 1/2 szklanki gęstej śmietany
  • szklanka bulionu warzywnego z kostki
  • listek laurowy
  • 3 łyżki oleju
  • sól
  • pieprz
  • MODRA KAPUSTA:
  • 1 kg czerwonej kapusty
  • cebula
  • 15 dag wędzonego boczku
  • 1-2 łyżki soku z cytryny
  • cukier
  • sól
  • pieprz

Rolady z modrą kapustą - PRZYGOTOWANIE:

1) Rolady: mięso opłukać, lekko osuszyć, pokroić na 4 plastry. Cebulę obrać, pociąć w ćwiartki. Ogórki pokroić wzdłuż na połówki. 2) Plastry mięsa oprószyć solą oraz pieprzem, posmarować musztardą. Na każdym położyć plaster wędzonego boczku, ćwiartkę cebuli oraz kawałek ogórka. Zwinąć, obwiązać mocną nicią. 3) Na patelni rozgrzać olej. Rolady oprószyć mąką, włożyć na rozgrzany tłuszcz. Obsmażyć, przełożyć do rondla. Podlać gorącym bulionem, dodać listek laurowy. Dusić na małym ogniu do miękkości. 4) Do rondla dolać śmietanę, podgrzać, przyprawić do smaku solą i pieprzem. 5) Modra kapusta: kapustę opłukać, poszatkować. Zalać wodą, ugotować, odcedzić. Połówkę cebuli posiekać podsmażyć z pokrojonym w kostkę boczkiem. Dodać do kapusty wraz z posiekaną połówką surowej cebuli. Wymieszać, przyprawić solą, cukrem, sokiem z cytryny i pieprzem.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Rolady z modrą kapustą  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Dania
Klopsiki w kapuście Roladki schabowe nadziewane Makaron spaghetti z pesto i słonecznikiem
Pieczeń w chlebie schowana Wiejska zapiekanka Domowe pity do kebaba
Zapiekane naleśniki a la caprese Pierogi z zielonawymi gołąbkami Naleśniki czekoladowe z ananasem
Jajeczna pasta z kurczakiem Jajecznica z kanią Torcik omletowy przekładany budyniem

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj