ewaeu

ewaeu

Szef Kuchni
[Przepisów: 28]

Rolka z boczku z jajecznicą z podgrzybkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszny boczek , pachnący grzybkami jest doskonałą przystawką np. na rodzinnym spotkaniu. Może być również wędliną na kanapkę.

Rolka z boczku z jajecznicą z podgrzybkami

Składniki:

Rolka z boczku z jajecznicą z podgrzybkami

 

 

Sposób przygotowania:

Rolka z boczku z jajecznicą z podgrzybkami
 

Przygotowanie mięsa

1.
Boczek umyć, osuszyć. Rozkroić wzdłuż i rozbić. Natrzeć olejem , solą i pieprzem. Zostawić w lodówce na ok 30 min.

Przygotowanie farszu

2.
Na oleju zeszklić cebulę. Dodać podgrzybki i dusić ok 15 min. Dodać łyżkę masła i wbić jajka. Zrobić jajecznicę. Dodać sól i pieprz. Wystudzić.

Faszerowanie mięsa, pieczenie

3.
Na boczku rozłożyć jajecznicę i zrolować mięso. Posypać delikatnie kolendrą i wmasować. Włożyć do żaroodpornego naczynia podwijając końcówkę mięsa. Pieczenie 180 stopni ok 1.5 godz. Wystudzić i pokroić na plastry. Smacznego.

Tagi:

mięso danie