KRISTOFE

KRISTOFE

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 336]

Rolki z jagnięcia

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Tureckie danie w wietnamskiej otoczce.

Rolki z jagnięcia Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Rolki z jagnięcia

 

  • 100 gramów pieczonego mięsa jagnięcego, ( ja używam resztek mięsa po przygotowaniu udźca na obiad, zawsze zostaje końcówka po wykrojeniu)
  • 3 papiery ryżowe,
  • kilka listków rukoli,
  • pokrojona kapusta pekińska,
  • sos majonezowy z czosnkiem i przyprawą do kebab,
  • dobra oliwa,

 

Sposób przygotowania:

Rolki z jagnięcia
Mięso jagnięce drobno kroimy, doprawiamy przyprawą do kebabu, oliwą. Na wilgotny papier ryżowy układamy kolejno mięso, kapustę pekińską, sos majonezowy, wszystko zwijamy jak sajgonki. Talerz dekorujemy rukolą, układamy pokrojone rolki z jagnięcia , ozdabiamy na koniec owocem winogrona. SMACZNEGO
Rolki z jagnięcia
mięso mieszamy z przyprawami i skrapiamy oliwa,
Rolki z jagnięcia
Papier ryżowy delikatnie namaczamy i odczekujemy,
Rolki z jagnięcia
Na papierze układamy cały farsz i zwijamy jak sajgonka,