SUPERPRZEPIS

Rolmopsy,

  • 2
  • gosia56 gosia56
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1
Rolmopsy, Więcej zdjęć (5)

Pyszne rolmopsy z cebulą i papryką

Składniki:

Rolmopsy,

  • 8 platów sledziowych solonych
  • 4-5 cebul
  • 3 łyżeczki majeranku
  • 1 łyzka koncentratu pomidorowego
  • poł czerwonej papryki
  • 1 łyżka natki pietruszki
  • 1 kostka bulion drobiowy z zielem angielskim i liściem laurowym
  • pół szklanki octu
  • pieprz,sól,cukier brązowy,magi do smaku
  • wykałaczki

Sposób przygotowania:

Rolmopsy,

Płaty sledziowe umyć i wymoczyć w zimnej wodzie3-4 godziny. Zagotować wodę z octem.ostudzić. Włozyć wymoczone sledzie do zimnej już zalewy na godzinę.Kostkę bulionową z zielem angielskim i liściem laurowym rozpuścic w pół szklanki zagotowanej wody.Cebule pokroić w pióra zalac bulionem,dodać pokrojoną w paski czerwoną paprykę najlepiej bez skórki. Do cebuli dodac sól,pieprz,majeranek posiekaną natkę pietruszki dusić aż bedzie na pół miekka.Do cebuli dodać koncentrat pomidorowy,dodać trochę cukru i magi wymieszać.Płaty sledziowe rozłozyć na desce ,na kazdy nałożyc trochę farszu z cebulii papryki,zwinąć w rolmops i spiąć 2 wykałaczkami. Do pozostałej cebuli dodać 1 łyzkę zalewy octowej wymieszać.Rolmopsy obłożyć pozostałym farszem z cebuli Rolmopsy schłodzić e lodówce przez parę godzin. Rolmopsy najlepiej przed podaniem polać sosem majonez wymieszany ze smietaną. POLECAM !!!

Redakcja poleca: