Rolmopsy,

gosia56 offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 462
zdjęcia: 1 z 5
Rolmopsy,
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Pyszne rolmopsy z cebulą i papryką


trudność: łatwe
czas:

Rolmopsy, - SKŁADNIKI:

  • 8 platów sledziowych solonych
  • 4-5 cebul
  • 3 łyżeczki majeranku
  • 1 łyzka koncentratu pomidorowego
  • poł czerwonej papryki
  • 1 łyżka natki pietruszki
  • 1 kostka bulion drobiowy z zielem angielskim i liściem laurowym
  • pół szklanki octu
  • pieprz,sól,cukier brązowy,magi do smaku
  • wykałaczki

Rolmopsy, - PRZYGOTOWANIE:

Płaty sledziowe umyć i wymoczyć w zimnej wodzie3-4 godziny. Zagotować wodę z octem.ostudzić. Włozyć wymoczone sledzie do zimnej już zalewy na godzinę.Kostkę bulionową z zielem angielskim i liściem laurowym rozpuścic w pół szklanki zagotowanej wody.Cebule pokroić w pióra zalac bulionem,dodać pokrojoną w paski czerwoną paprykę najlepiej bez skórki. Do cebuli dodac sól,pieprz,majeranek posiekaną natkę pietruszki dusić aż bedzie na pół miekka.Do cebuli dodać koncentrat pomidorowy,dodać trochę cukru i magi wymieszać.Płaty sledziowe rozłozyć na desce ,na kazdy nałożyc trochę farszu z cebulii papryki,zwinąć w rolmops i spiąć 2 wykałaczkami. Do pozostałej cebuli dodać 1 łyzkę zalewy octowej wymieszać.Rolmopsy obłożyć pozostałym farszem z cebuli Rolmopsy schłodzić e lodówce przez parę godzin. Rolmopsy najlepiej przed podaniem polać sosem majonez wymieszany ze smietaną. POLECAM !!!


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Rolmopsy, (strona 1 z 1)  
gusia1000

gusia1000
offline

2012-10-11 18:28
Uwielbiam je o tej porze i zimą, bo latem jakoś nie.
Skomentuj
Oceń:
0
gosia7812

gosia7812
offline

2012-12-01 22:44
witam jakie proporcje wody do octu bo nie wiem jak z zalewą przepis wydaje się ciekawy.
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Śledź
Różowy śledź na placuszkach ziemniaczanych Śledziki w zalewie  Fileciki śledziowe pod pierzynką dyniowo-jabłkową
Rolmopsy śledziowe ze  śliwką Śledzik z cebulką i ogókiem Bardzo ziołowe śledzie
Śledź w śmietanie- piątkowy obiad Śledzie w śmietanie z dodatkiem jabłka Śledzie w śmietanie z żurawiną i jabłkiem
Sałatka ze śledzi w oleju Śledź w pomidorach z rodzynkami Śledziowa fantazja

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Co najczęściej jesz na śniadanie?

 
 Co najczęściej jesz na śniadanie?

głosuj
 

Ostatnio komentowane