Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Rosół drobiowo-wołowy z kaczką

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Pyszny rosołek z kilku rodzajów mięsa.

Rosół drobiowo-wołowy z kaczką Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Rosół drobiowo-wołowy z kaczką

 

Sposób przygotowania:

Rosół drobiowo-wołowy z kaczką
Mięso dokładnie umyć, zalać 3 litrami wody. Zagotować. Zdjąć szumowiny. Dodać ziele angielskie, liście laurowe i pieprz w kulkach, gotować na bardzo wolnym ogniu. Po pewnym czasie obrać marchewkę, seler, pietruszkę i cebulkę. Umyć, osuszyć. Cebulkę podsmażyć na patelni bez tłuszczu.Wszystko dodać do rosołu. Gotować do miękkości. Doprawić solą, kucharkiem oraz pieprzem. Makaron ugotować, przełożyć na talerz. Można posypać zieloną pietruszką oraz pokrojoną w plastry lub kostkę ugotowaną marchewką. Zalać gorącym rosołem.
Rosół drobiowo-wołowy z kaczką
Umyte mięso zalać wodą i gotować pod przykryciem.
Rosół drobiowo-wołowy z kaczką
Dodać obrane i umyte warzywa oraz przyprawy.
Rosół drobiowo-wołowy z kaczką
Makaron ugotować, odcedzić, posypać natką pietruszki i marchewką.

Tagi:

makaron kaczka