pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Rosół drobiowy na selerze

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

rosół ugotowany na bazie selera

Rosół drobiowy na selerze Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Rosół drobiowy na selerze

 

Sposób przygotowania:

Rosół drobiowy na selerze
Do zimnej wody wkładamy porcję rosołową (lub inne części kurczaka z kością). Gdy się zagotuje pozbywamy się szumu. Następnie dodajemy ziele angielskie, liść laurowy, selery oraz kostki rosołowe. Gotujemy na bardzo małym ogniu około 1 godziny. W międzyczasie makaron gotujemy oddzielnie w garnku w lekko osolonej wodzie, następnie przecedzamy. Ugotowaną zupę również przelewamy przez sitko i czystym rosołem zalewamy ugotowany makaron. Smacznego.
Rosół drobiowy na selerze
Do zimnej wody wkładamy porcję rosołową i zagotowujemy na małym ogniu
Rosół drobiowy na selerze
Odszumoujemy, dodajemy selery, przyprawy oraz kostki rosołowe
Rosół drobiowy na selerze
Rosół przecedzamy przez sita pozbywając się kości i przypraw oraz selera
Rosół drobiowy na selerze
Przygotowany rosół łączymy z oddzielnie ugotowanym makaronem

Tagi:

makaron seler