Bernadetta

Bernadetta

Złoty Ekspert
[Przepisów: 947]

Rosół na korpusie z gęsi

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pierwszy rosół, który ugotowałam "pod przykryciem" i na pewno nie ostatni

Rosół na korpusie z gęsi Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Rosół na korpusie z gęsi

 

Sposób przygotowania:

Rosół na korpusie z gęsi
Karpus gęsi dokładnie myjemy, zalewamy zimną wodą, gotujemy pod przykryciem na wolnym ogniu przez 2,5- 3 godziny. Marchewkę, pietruszkę i seler obieramy ze skóry, dokładnie myjemy, kroimy na mniejsze kawałki, dodajemy do gotującego się korpusu wraz z umytymi liśćmi pora, gałązkami lubczyku, ziarnami pieprzu i ziela angielskiego. Gotujemy do miękkości warzyw, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i jarzynką. Łyżką ściągamy tłuszcz, który zbierze się na powierzchni (będzie go naprawdę sporo). Gorący rosół podajemy z ugotowanym makaronem.
Rosół na korpusie z gęsi
Karpus gęsi dokładnie myjemy, zalewamy zimną wodą, gotujemy pod przykryciem na wolnym ogniu przez 2,5- 3 godziny.
Rosół na korpusie z gęsi
Marchewkę, pietruszkę i seler obieramy ze skóry, dokładnie myjemy, kroimy na mniejsze kawałki.
Rosół na korpusie z gęsi
Marchewkę, pietruszkę i seler obieramy ze skóry, dokładnie myjemy, kroimy na mniejsze kawałki, dodajemy do gotującego się korpusu wraz z umytymi liśćmi pora, gałązkami lubczyku, ziarnami pieprzu i ziela angielskiego.

Tagi:

przyprawy