Strona główna Rosół na piersi z kurczaka

Rosół na piersi z kurczaka

InesS offline

Starszy Kucharz
Przepisy: 38
zdjęcia: 1 z 1
Rosół na piersi z kurczaka
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 2

Nietłusty rosół, który sam się robi. Pierś z rosołu można z powodzeniem zużyć do kanapek - pychota!


trudność: łatwe
czas:

Rosół na piersi z kurczaka - SKŁADNIKI:

  • pierś z kurczaka
  • 5 marchewek
  • pół główki czosnku
  • 4 cebule
  • pietruszka
  • opcjonalnie kostki rosołowe

Rosół na piersi z kurczaka - PRZYGOTOWANIE:

Do dużego garnka włóż pierś z kurczaka, obrane marchewki, ząbki czosnku i pietruszkę oraz obrane i przekrojone na pół cebule. Zalej 3 litrami wody, posól. Jeśli chcesz, by rosół ugotował się szybciej, możesz dorzucić 2-3 kostki rosołowe. Odkryty garnek postaw na małym ogniu i gotuj godzinę z kostkami rosołowymi lub co najmniej półtora godziny bez kostek. Co jakiś czas zamieszaj rosół, możesz pod koniec gotowania spróbować czy jest dość słony i ewentualnie doprawić. Dzięki czosnkowi i cebuli powinien być wystarczająco pikantny, ale jeśli uważasz, że jest taka potrzeba, dopraw go pieprzem. Po wystygnięciu dobrze jest rosół przecedzić. Podawaj tradycyjnie, z makaronem, wyjętą z rosołu marchewką i częściami mięsa.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Rosół na piersi z kurczaka  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Kurczak
Pizza z filetem drobiowym Drobiowy gulasz z dynią Makaron z kurczakiem w sosie dyniowym
Kolorowy kurczak Filet w sosie kminkowym Piersi z kurczaka w cieście czosnkowym na ostro
Kurczak z estragonową salsą verde Słodko-ostre skrzydełka Roladki drobiowe z serem i szpinakiem
Pałki z boczkiem w sosie Pizza meksykańska z kurczakiem Pałki w sosie z opieniek

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Co najczęściej jesz na śniadanie?

 
 Co najczęściej jesz na śniadanie?

głosuj
 

Ostatnio komentowane