szalonamonia

szalonamonia

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 843]

rosół po chińsku Moni

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

pyszny rosołek z piersi kurczaka z mixem warzyw chińskich

rosół po chińsku Moni

Składniki:

rosół po chińsku Moni

 

  • 1 podwójna pierś z kurczaka
  • mix warzyw chińskich
  • 2 kostki rosołowe
  • sól
  • pieprz
  • 1 łyzka siekanej zielonej pietruszki
  • szczypta imbiru

Sposób przygotowania:

rosół po chińsku Moni
Kurczaka umyc, osuszyć, pokroić w średnią kostkę, zalać wodą w dość dużej ilości, gotować około 10 minut na średnim ogniu. Dodać mix warzyw chińskich, kostkę rosołową i gotować na wolnym ogniu aż mięso będzie miękkie. Doprawić do smaku solą, pieprzem i imbirem. Można też ewentualnie dodać chilli jeśli ktoś woli ostrzejszą wersję. Przed podaniem posypać pietruszką. Można też podawać z makaronem sojowym lub ryżowym. Jest wtedy bardziej syta. Ja lubię obie wersję :)