Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Rosół wołowo-drobiowy

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Bardzo smaczny, aromatyczny i esencjonalny rosół z wołowiny, kurczaka i indyka, z dodatkiem suszonych borowików.

Rosół wołowo-drobiowy Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Rosół wołowo-drobiowy

 

  • udka z kurczaka 2 szt
  • wołowina 30 dkg
  • marchew 2 szt
  • pietruszka 1 szt
  • seler 1 kawałek
  • por 1 kawałek
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • woda 2,5 litra
  • natka pietruszki 1 pęczek
  • makaron nitki 1-2 opakowania
  • golonka z indyka 1 szt
  • borowiki suszone kilka szt

Sposób przygotowania:

Rosół wołowo-drobiowy
Nastawiamy wodę, solimy. Gdy się zagotuje wrzucamy oczyszczoną wołowinę oraz indyka. Gotujemy przez około godzinę. W międzyczasie obieramy i kroimy warzywa.

Po upływie godziny dodajemy udka z kurczaka oraz warzywa. Dodajemy również suszone borowiki i gotujemy jeszcze godzinę. Przyprawiamy do smaku pieprzem i solą.

Podajemy z makaronem i natką pietruszki.  


Rosół wołowo-drobiowy
Gotujemy mięso i dodajemy obrane warzywa
Rosół wołowo-drobiowy
Dodajemy suszone borowiki i gotujemy jeszcze godzinę
Rosół wołowo-drobiowy
Podajemy rosół z ugotowanym al dente makaronem

Tagi:

zupa rosół