p.jola1

p.jola1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 919]

Rosół wołowy Joli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Aromatyczny rosół wołowy Joli

Rosół wołowy Joli Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Rosół wołowy Joli

 

  • 1 kg szponder wołowy
  • 2 duże marchewki
  • kawałek selera
  • 1 cebula
  • 1 liść duży liść laurowy
  • kilka ziaren pieprzu kolorowego
  • 1 łyżeczka soli
  • 2 bulionetki wołowe
  • 1 łyżeczka cukru
  • 2, 5 litra wody

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Rosół wołowy Joli
Obieramy i myjemy warzywa . Układamy w garnku 3 kawałki mięsa wołowego , warzywa, przyprawy, dodajemy 1 łyżeczkę soli . Zalewamy wodą i zagotowujemy. Gdy na powierzchni pojawią się szumowiny, ściągamy je łyżką cedzakową. Zmniejszamy gaz, dodajemy 2 bulionetki wołowe, 1 łyżeczkę cukru (mięso szybciej zmięknie) i gotujemy pod przykryciem 1,5 godziny na małym gazie. Podajemy z makaronem, Wyjmujemy mięso i marchewkę, kroimy je w kostkę i wkładamy na talerze. Rozlewamy rosół , dekorujemy natką pietruszki .
Rosół wołowy Joli
Układamy w garnku 3 kawałki mięsa wołowego , warzywa, przyprawy
Rosół wołowy Joli
Gdy na powierzchni pojawią się szumowiny, ściągamy je łyżką cedzakową
Rosół wołowy Joli
Wyjmujemy mięso i marchewkę, kroimy je w kostkę i wkładamy na talerze