MARIA66

MARIA66

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 509]

Rosól wołowy z ziemniakiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczny. zdrowy, klarowny rosół wołowy z ziemniakiem.

Rosól wołowy z ziemniakiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Rosól wołowy z ziemniakiem

 

  • 400g mięsa wołowego - rosołowe
  • 2 ziemniaki
  • 1 marchew
  • 1 pietruszka
  • 1 mała cebula
  • natka pietruszki
  • sól, pieprz
  • kostka wołowa

Sposób przygotowania:

Rosól wołowy z ziemniakiem
Do garnka wlewamy 1,5 l wody i wkładamy opłukane mięso wołowe. Marchew i pietruszkę obieramy , kroimy w duże kawałki i dodajemy do rosołu. Cebulę opłukujemy przekrawamy na pół i opiekamy na suczej patelni , następnie dodajemy do rosołu. Do rosołu dodajemy kostkę , sól i pieprz i stawiamy na ogniu. Gotujemy około 60 minut na małym ogniu. Ziemniaki obieramy , wkładamy do wody , dodajemy sól i gotujemy, studzimy. Ziemniaki kroimy w plasterki , przekładamy na talerz ,zalewamy gorącym rosołem i posypujemy natką pietruszki.
Rosól wołowy z ziemniakiem
Do garnka wlewamy wodę i wkładamy opłukane mięso wołowe- rosołowe.
Rosól wołowy z ziemniakiem
Do garnka wkładamy , marchew, pietruszkę , kostę i opieczoną cebulę.
Rosól wołowy z ziemniakiem
Do garnka wlewamy wodę i gotujemy ziemniaki.
Rosól wołowy z ziemniakiem
Rosoł gotujemy na małym ogniu około 60 minut, musi być klarowny a mięso miękkie.