marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Rosół z brukselką.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Ugotować wywar jarzynowo-mięsny.Opłukać,oczyścić i ugotować brukselkę.Odcedzić rosół i brukselkę.Włożyć brukselkę do rosołu. Nalewać zupę.

Rosół z brukselką.

Składniki:

Rosół z brukselką.

 

  • 50 dkg.mięsa wołowego,
  • 20 dkg.kości wołowych,
  • 20 dkg.włoszczyzny,
  • 5 dkg.włoszczyzny,
  • 2 l.wody,
  • 25 dkg.brukselki,
  • listki bobkowe,
  • kilka kulek ziela angielskiego,
  • pieprz czarny,mielony,
  • sól lub maggi.

Sposób przygotowania:

Rosół z brukselką.
Ugotować wywar jarzynowo-mięsny,dodając liście bobkowe parę sztuk i ziele angielskie.Opłukać,oczyścić i ugotować brukselkę..Odcedzić rosół i brukselkę.Włożyć brukselkę do zupy i doprawić rosół pieprzem i solą lub maggi.