halina

halina

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 717]

Rosól z dzikiej kaczki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Warto przyrządzić rosół z dzikiej kaczki. Jest bardzo smaczny i chudy. Taki rosół urozmaici nasze smaki.

Rosól z dzikiej kaczki

Składniki:

Rosól z dzikiej kaczki

 

Sposób przygotowania:

Rosól z dzikiej kaczki
Mięso z kaczki umyć i podzielić na mniejsze części. Zalać 1,5 litra zimnej wody. Wszystkie warzywa obrać, umyć i dodać do kaczki. Dodać przyprawy, liście laurowe, ziele angielskie, goździk, lubczyk. Całość doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć gaz i gotować 1,5 godziny. Wyjąć mięso i warzywa. Rosół przecedzić. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Podać z makaronem, posypać posiekaną natką pietruszki.