aczp

aczp

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 108]

Książka Kucharska: ŻURAWINOWY NOTES PRZEPISOWY

Rosół z kaczki z makaronem i żurawiną

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Niesamowicie esencjonalny rosół na kościach z pieczonej kaczki

Rosół z kaczki z makaronem i żurawiną

Składniki:

Rosół z kaczki z makaronem i żurawiną

 

 

Sposób przygotowania:

Rosół z kaczki z makaronem i żurawiną
Z upieczonej kaczki oddzielamy mięso od kości, kości i skrawki zalewamy wodą, tyle, aby przykryła kości, dodajemy ziele angielskie, pieprz, listek laurowy, suszone grzyby, gotujemy około 1 godziny. Doprawiamy do smaku sosem sojowym, sosem rybnym oraz miodem, solimy, jeśli jest taka potrzeba. Z kości zdejmujemy mięso, dodajemy do rosołu. Dodajemy suszoną żurawinę. Makaron gotujemy. Do miseczki wkładamy makron, zalewamy rosołem, dodajemy kawałki kaczego mięsa i podajemy.