anulkadh

anulkadh

Złoty Ekspert
[Przepisów: 679]

Rosół z kluskami mięsnymi

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszny i pożywny rosół jarzynowa z mięsnymi kluskami idealnie się komponuje i potrafi zasycic na dłuższy czas.

Rosół z kluskami mięsnymi

Składniki:

Rosół z kluskami mięsnymi

 

  • 2 l wody
  • 1 marchewka
  • 1/2 pietruszki
  • 1/8 selera
  • 1/2 cebuli
  • Sól
  • pieprz
  • 300 g mięsa gulaszowego drobiowego
  • 1 jajko
  • 1 ząbek czosnku
  • Wegeta
  • 2 łyżki bułki tartej
  • Natka pietruszki

Sposób przygotowania:

Rosół z kluskami mięsnymi
Wodę wlać do garnka. Marchew, pietruszkę i seler obrać i pokroić w duże słupki. Cebulę pokroić w kostkę. Gotować około 30 minut,doprawić i odcedzić jarzyny. Mięso zmielić razem z jarzynami, dodać jajko doprawić do smaku dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i zagnieść mięso. Formować małe kluski i wrzucać na wrzątek gotować około 20 minut na małym ogniu. Pod koniec dodać pokrojoną natkę pietruszki.