Danusia19671

Danusia19671

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1432]

Rosół z królika

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pyszny i zdrowy rosołek z królika

Rosół z królika Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Rosół z królika

 

  • królik - 1 szt
  • marchewka - 2 szt
  • pietruszka - 1 szt
  • seler - 1 kawałek
  • por -1 mały kawałek
  • liść laurowy- 1 szt
  • ziele angielskie - 2 ziarenka
  • sól i pieprz
  • woda -2 litry
  • kostka rosołowa -1 szt

 

Sposób przygotowania:

Rosół z królika
Królika umyć, podzielić na porcje. Do garnka wlać wodę, dodać królika, zagotować. Następnie zebrać łyżką z rosołu, powstałe szumowiny. Warzywa obrać, opłukać, dodać do rosołu, razem z przyprawami. Rosół gotować na bardzo słabym ogniu do miękkości mięsa. Rosół podawać z makaronem
Rosół z królika
Królik włożony do garnka razem z warzywami

Tagi:

mięso danie