ami91

ami91

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 273]

Rosół z królika z ryżem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Rosól nie zawsze musi być z kurczaka czy wołowiny, tym razem z królika z dodatkiem ryżu

Rosół z królika z ryżem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Rosół z królika z ryżem

 

Sposób przygotowania:

Rosół z królika z ryżem
Królika dokładnie myję. Wkładam do garnka o pojemności 5 litrów i zalewam wodą do 3/4. Wkładam liście laurowe, ziele angielskie i ziarna pieprzu. Gotuję około 2 godziny. Po tym czasie wkładam obrane i umyte warzywa. Gotuję dalej godzinę, a nawet 1,5 godziny. Doprawiam wegetą, trochę solą i odrobiną pieprzu czarnego. Gotuję jeszcze jakieś pół godzinki i posypuję natką pietruszki. W osobnym naczyniu gotuję ryż do rosołu. Oczywiście makaron czy ziemniaki pasują równie dobrze. Mięso można obrać i podać razem z rosołem, a można wykorzystać do calkiem innego dania. Smacznego
Rosół z królika z ryżem
Jest w smaku bardzo podobny do drobiowego rosołu
Rosół z królika z ryżem
Taki rosół jest zdrowszy i na prawde smaczny
Rosół z królika z ryżem
Jak sie go odpowiednio przyprawi to w smaku nie ma różnicy

Tagi:

ryż mięso danie