Rosół z kury

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Przepis na smaczny rosół z kury

Rosół z kury

Składniki:

Rosół z kury

 

  • Skrzydełka z kury 5 sztuk
  • Ziele angielski 4 ziarna
  • Marchewka mała 2 sztuki
  • Przyprawa typu vegeta 1 łyżeczka
  • Pietruszka pęczek 1/2
  • Seler korzeń mała połówka
  • Por biała część 1 sztuka ( mała)
  • Makaron wg własnego uznania 1 opakowanie
  • Woda 3 litry

Sposób przygotowania:

Rosół z kury
Skrzydełka oczyścić, wypłukać w zimnej wodzie, następnie do garnka wlać świeżą wodę , dodać przygotowane skrzydełka i zagotować na wolnym ogniu, Następnie marchewkę obrać pokroić na małe kawałki jak i por z selerem. A między czasie odcedzać szum z gotowania skrzydełek, Na koniec przygotowane warzywa wraz z przyprawami wrzucić do skrzydełek i całość zagotować do miękkości, pod koniec gotowania dodać makaron oraz posiekaną natkę pietruszki i zagotować bez przykrycia. Gotowy rosół można również doprawić do smaku magii