lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Rosół z kury 8

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Rosół jest idealny klarowny i ma piękny zapach warzyw :)

Rosół z kury 8 Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Rosół z kury 8

 

  • Pół kury,
  • marchewka, 2-3
  • pietruszka korzeń, 1
  • pietruszka zielona, pęczek
  • cebula, 1
  • seler korzeń, pół
  • pora, biała część
  • ziele angielskie 2 szt
  • liść laurowy, 2 szt
  • sól, vegeta do smaku,
  • łyżeczka cukru,
  • pieprz biały szczypta

Sposób przygotowania:

Rosół z kury 8
Kurę wkładamy do garnka z dodatkiem odrobiny soli najpierw ją należy obgotować z 15 minut potem odlewamy szumowiny . Zalewamy znowu woda dodajemy marchew cebule opalona nad gazem która nada klarowności rosołowi . Resztę warzyw myje i dodaje do rosołu . Teraz dodaje ziele angielskie liść laurowy i natkę pietruszki . Rosół z kury gotujemy koło 2 godzin na małym ogniu . po dwóch godzinach doprawiamy vegetą dodajemy czosnek i jeszcze gotujemy z pół godziny i gotowe .
Rosół z kury 8
Makaron najlepszy nitki nadaje się do rosołu przynajmniej u mnie