anulkadh

anulkadh

Złoty Ekspert
[Przepisów: 679]

Rosół z mięsem wieprzowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Rosół na bazie mięsa wieprzowego jest bardzo dobry, na drugi dzień jak nam zostanie można go na kapuśniak przerobić .

Rosół z mięsem wieprzowym

Składniki:

Rosół z mięsem wieprzowym

 

 

 

Sposób przygotowania:

Rosół z mięsem wieprzowym
Mięso umyć i pokroić, włożyć do garnka i zalać wodą.Dodać ziele angielskie i listek laurowy. Dodać obraną i pokrojoną w słupki marchew i pietruszkę. Gotować około 40 minut. Następnie dodać obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki. Przyprawić do smaku i gotować aż do miękkości ziemniaków. Pod koniec gotowania dodać posiekany czosnek. Na koniec dodać posiekaną natkę pietruszki. 

Tagi:

mięso