katarzynka455

katarzynka455

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1328]

Rosół z pierożkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Z takim makaronem nigdy rosołu nie podawałam ale zmusiła mnie konieczność. Nie miałam innego a gdy się zorientowałam.. pozostało mi tylko tortellini. Było bardzo smacznie.

Rosół z pierożkami

Składniki:

Rosół z pierożkami

 

  • ćwiartka kurczaka 1 szt
  • skrzydła kurczaka 4 szt
  • skrzydło kaczki 1 szt
  • marchew 2 szt
  • pietruszka 1 szt
  • por 1 szt mniejsza
  • seler 1/4 małej szt
  • lubczyk 1 gałązka
  • makaron tortellini 2 op
  • sól
  • pieprz
  • natka pietruszki
  • cebula

Sposób przygotowania:

Rosół z pierożkami
Przygotowane mięsa myjemy, zalewamy wodą i stawiamy do gotowania. Potrzebne nam do rosołu warzywa oczyszczamy, myjemy i dodajemy do mięsa. Solimy. Gotujemy na wolnym ogniu do miękkości mięsa ok 2 godz a można i dłużej. Doprawiamy do smaku.

Makaron tortellini gotujemy wg wskazówek na opakowaniu. Osączamy na durszlaku i rozkładamy na talerze. Makaron posypujemy drobno posiekaną natką pietruszki.

Zalewamy przygotowanym rosołem.